Skriva gåvobrev själv för endast 295 kr

Börja här »

Detta kan du ge bort i gåva

Att ge bort något till sin mor eller far är vanligt, men ännu mer vanligt är att föräldrar ger bort gåvor till sina barn och barnbarn.

Ge bort gåva med muntlig överenskommelse

Många ger bort något av värde till en familjemedlem utan att tänka på att det borde sättas på pränt genom någon form av avtal med villkor och underskrift. Även om ett muntligt avtal gäller i de flesta fall så kan det vara svårt att vara enig om vilka villkor man kom överens om och hur dessa villkor skulle gälla. Dessutom kan gåvogivaren eller gåvotagaren avlida och då är det inte ovanligt att villkoren ändras. Därför är det alltid bra att upprätta en gåvobrevshandling som båda partner kan förhålla sig till, oavsett vad som händer i framtiden.

Skriva gåvobrev själv

Ja, det är numera möjligt att skriva gåvobrevet helt på egen hand. Detta kan göras i vår e-tjänst utan att du behöver besitta några juridiska förkunskaper. Just nu kan du skriva gåvobrev själv för endast 245 kr. Klicka här för att gå till vår avtalstjänst online. Vår avtalstjänst är 100% säker så att du som användare ska känna sig trygg när du upprättar avtal i e-tjänsten.

100% säker e-tjänst

Vanligt förekommande gåvor

Allt av värde är förstås möjligt att ge bort i gåva, men det som är allra vanligast att ge bort är fastigheter, bostadsrätter eller tomträtter. Den vanligaste gåvogivaren är föräldrar som ger bort dessa typer av gåvor till sina barn. Men det är inte bara dessa typer av gåvor som ges bort. Nedan har vi listat de vanligaste förekommande gåvorna:

  • Fastighet
  • Bostadsrätt
  • Tomträtt
  • Aktier
  • Värdepapper
  • Konst
  • Pengar
  • Antikviteter
  • Fordon

Olika villkor för olika gåvor

Beroende på vad som ska ges bort så finns det olika formkrav och villkor som måste vara med i gåvobrevshandlingen. Detta kan du läsa mer om på denna sida.

 

19 Jul 2022

Välkommen

Detta är en webbplats med tips, råd och juridikrelaterad information om gåvobrev och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Andra avtal

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalswebbsidor. Behöver du upprätta ett avtal mellan dig och din partner så kan antigen ett samboavtal eller ett äktenskapsförord vara lösningen.

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)