Skriv gåvobrev själv för endast 245 kr
Börja här »

Gåvobrev mall

En gåvobrevsmall kan användas för att upprätta de allra enklaste gåvobreven, t ex om det är en gåvogivare som ska ge bort en fast summa pengar till någon annan.

Detta bör du tänka på innan du använder en färdig mall

Är det en fastighet, bostadsrätt eller värdepapper som ska ges bort och om det är flera givare och mottagare, så gäller oftast specifika villkor och därtill ibland egna villkor som ska ingå. Dessutom så måste sådana gåvobrev vara 100% jurdiskt korrekta för att vara legalt giltiga. I dessa situationer rekommenderas istället att använda sig av en renommerad internettjänst som klarar av att generera mer avancerade gåvobrev, eller i annat fall kan en jurist anlitas. Att konsultera en sådan behöver inte kosta massor av pengar. Precis som med att kunna skapa onlineavtal så går det också att konsultera jurister direkt på internet eller via appar.

Sök på gåvobrev mall för att hamna rätt

Men om man nu endast behöver upprätta en enklare gåvobrevshandling så går det bra att söka i Google eller i en annan sökmotor på exempelvis gåvobrev mall. Det ska dock kommas ihåg att konkurrensen om positionerna är hård och bara för att ett resultat visas högt upp på  förstasidan i en sökmotor så betyder inte det att det är relevant för dig eller att resultatet är kvalitativt. Därför ska man alltid söka av efterföljande sidor, åtminstone 3-4 stycken.

Det förekommer också Googleannonser som ser ut som sökresultat som lätt kan urskiljas genom märkningen med den inramade texten "Annons" inledningsvis i början av alla texter. resultaten behöver inte vara irrelevanta men ska givetvis kontrolleras extra noga.

Exempel på en Google annons

Exempel på hur en annons i Google ser ut

 

Klicka på bilden för att se mallexempel
 

Välkommen

Detta är en webbplats med tips, råd och juridikrelaterad information om gåvobrev och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Andra avtal

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalswebbsidor. Behöver du upprätta ett avtal mellan dig och din partner så kan antigen ett samboavtal eller ett äktenskapsförord vara lösningen.

Länkar

 

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog