Att skriva gåvobrev juridiskt korrekt!

Gåvobrev mall

Detta bör man tänka på innan man använder en färdig mall för gåvobrev

En gåvobrev mall kan användas för att upprätta de allra enklaste gåvobreven, t ex om det är en gåvogivare som ska ge bort enfast summa pengar till en gåvogivare. Men om det är en fastighet, bostadsrätt eller värdepapper som ska ges bort och om det är flera givare och mottagare så gäller helt andra villkor och därtill ibland egna villkor som ska ingå. Dessutom så måste sådana gåvobrev vara 100% jurdiskt korrekta för att vara legalt giltiga. I dessa fall rekommenderas istället att använda sig av en renommerad onlinetjänst som klarar av att generera mer avancerade gåvobrev, eller kontakta en jurist. Att konsultera en jurist behöver inte kosta  massor av pengar. Precis som med att kunna skapa avtal online så går det också att konsultera jurister online.

Sök på gåvobrev mall för att hitta rätt

Men, om man nu endast behöver upprätta ett enklare gåvobrev så är det bara att söka i Google eller i annan sökmotor på exempelvis mall gåvobrev eller gåvobrev mall. Man ska dock komma ihåg att konkurrensen om positionerna är hård och bara för att ett resultat visas högt upp på  förstasidan i en sökmotor så betyder inte det att det är relevant för dig eller att resultatet i sig är kvalitativt. Därför ska man alltid söka av efterföljande sidor, åtminstone 3-4 stycken.

Det förekommer också Googleannonser som ser ut som sökresultat som enkelt kan urskiljas genom märkningen med den inramade texten "Annons" inledningsvis i början av alla texter. Dessa resultat behöver inte vara irrelevanta men ska givetvis kontrolleras extra noga.

Exempel på en Google annons

Exempel på hur en annons i Google ser ut

 

Klicka på bilden för att se exempel
 

Välkommen

Välkommen till gåvobrev.com. Här kan du enkelt skapa gåvobrev online och få massvis av tips, råd och juridikrelaterad information om gåvobrev.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-323323

Länkar

 

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog