Skriva gåvobrev själv för endast 295 kr

Börja här »

Ska en fastighet ges bort som gåva till barnen eller någon annan närstående så ska ett gåvobrev upprättas.

Med ett gåvobrev fastighet så följer också villkor, vilka kan vara bra att känna till innan gåvobrevet upprättas. Här är en listning på de allra vanligaste villkoren i ett gåvobrev fastighet:

Är fastighetheten belånad?

Om fastigheten är belånad, ska då lånen övertas helt eller delvis av gåvotagaren?

Förskott på arv

Ska gåvan, det vill säga fastigheten var ett förskott på arv? Det innebär att gåvomottagaren som fått fastigheten i gåva får en minde del av arvet efter att gåvogivaren som vanligtis i dessa fall är en eller båda föräldrarna.

Enskild egendom

Ett villkor som reglerar att fastigheten som ges bort i gåva inte kan tilldelas gåvotagarens make/maka/sambo, men däremot arvvingar i händelse av att gåvomottagaren avlider.

Belåna/Sälja/Ge bort

Gåvan kan i ett gåvobrev villkoras ifall den ska få belånas, och/eller säljas vidare och/eller ges bort. Många gåvogivare vill säkerställa ägandet av fastigheten i framtiden och väljer då att villkora gåvan med sådana här villkor.

Nyttjanderätt

I många fall när en fastighet ges bor som gåva så vill gåvogivaren bo kvar i fastigheten och kan villkora gåvan med möjlighet till att få nyttja gåvan, med eller utan gåvotagarens medgivande att gälla för en viss tid eller så länge gåvogivaren lever.

Tillträdesdatum

Ett gåvobrev för att ge bort en fastighet kan upprättas i förtid genom att gåvobrevet förses med ett villkor om tillträdesdatum till gåvan, det vill säga när gåvan ska ges.

Alla dessa villkor och lite till finns förberett i avtalshantering.nu och deras smidiga e-tjänst för att själv upprätta sitt gåvobrev, utan att några juridiska förkunskaper behövs.

Klicka här för att gå till e-tjänsten för Gåvobrev >>

 

 

10 Apr 2020

Välkommen

Detta är en webbplats med tips, råd och juridikrelaterad information om gåvobrev och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Andra avtal

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalswebbsidor. Behöver du upprätta ett avtal mellan dig och din partner så kan antigen ett samboavtal eller ett äktenskapsförord vara lösningen.

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar