Skriva gåvobrev själv för endast 295 kr

Börja här »

Skriva gåvobrev själv

Att skriva gåvobrev själv är inte så svårt som man kan tro. Men det gäller att man vet vad som gäller, eftersom det är en juridisk handling som ska skrivas. Gäller gåvan en fastighet, tomtmark eller bostadsrätt så bör man prata med en jurist eller använda en e-tjänst som kan garantera att gåvohandlingen blir juridiskt säkrad.

En gåvobrevshandling för lös egenom, det vill säga pengar och saker av värde, där det inte finns några villkor, mer än att man vill avtala om själva överlåtelsen kan skriva själv. Har du tänkt att skriva gåvobrev själv så går det bra att göra det i vår e-tjänst.

Skriva ett gåvobrev själv

Så här skriver du själv

Så, om du tänker skriva ett enklare gåvobrev själv på egen hand så ska det innehålla följande:

  • En noggrann beskrivning av gåvan.
  • Uppgifter om gåvogivare och gåvomottagare.
  • En överlåtelseförklaring.
  • Villkor (ifall sådana ska finnas med).
  • Ort, datum och underskrifter av samtliga givare och mottgare.

 

Du kan alltid använda vår gratismall för upprättande av enklare gåvobrevshandlingar!

Välkommen

Detta är en webbplats med tips, råd och juridikrelaterad information om gåvobrev och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Andra avtal

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalswebbsidor. Behöver du upprätta ett avtal mellan dig och din partner så kan antigen ett samboavtal eller ett äktenskapsförord vara lösningen.

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar