Skriva gåvobrev själv för endast 295 kr

Börja här »

Skriva gåvobrev online via e-tjänst

Allteftersom vi ställer om mot en mer digitalsierad tillvaro så skapas också nya möjligheter med olika e-tjänster. Numera är det ju möjligt att skapa juridiskt komplexa avtal och handlingar online, utan att man behöver besitta någon form av juridisk kompetens. Så oavsett om du tänkt att skriva gåvobrev själv eller i en onlinetjänst så behöver du inga direkta juridiska förkunskaper.

Det är möjligt att skriva gåvobrev på nätet

Egentligen är det ganska enkelt. De flesta avtal/handlingar är idag så pass standardiserade i sin juridiska kontext, att det mer handar om att tillföra uppgifter och villkor för att kunna göra ett korrekt och komplett upprättande av en gåvohandling och andra juridiska dokument. 

Genom att "förprogrammera" formulär med olika frågor och villkorkade val så blir resultatet detsamma som när en jurist eller advokat ställer samma frågor för att upprätta ett gåvobrev för hand.

Hur fungerar det?

Du börjar med att fylla i ett förprogrammerat formulär med frågor om vad det är som är som ska ges bort, hur gåvan ska ges bort och definering av obligatoriska villkor såväl som egna villkor, om sådana finns. Slutligen ska uppgifter om samtiga gåvogivare och gåvomottagare fyllas i.

Baserat på de ifyllda uppgifterna sätts sedan ett jurdiskt säkrat gåvobrev ihop i en pdf-fil, som skickas till angiven e-posadress efter godkänd betalning.

...och det bästa av allt - det går på bara några minuter och man kan göra det närsomhelst på dygnet och kostar bara en bråkdel av vad det skulle kosta att be en jurist, eller advokat att göra samma jobb.

BankID som signeringsmetod

Något annat som är bra är att vissa gåvobrevshandlingar numera kan signeras digitalt med BankID. Vilka typer som kan signeras digitalt håller e-tjänsten koll på åt dig, beroende på vilken typ av gåva som ges bort. Det många inte känner till är att digital signering är lika juridiskt giltig som att signera för hand.

 

 

Klicka på bilden för att se exempel
 

Välkommen

Detta är en webbplats med tips, råd och juridikrelaterad information om gåvobrev och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Andra avtal

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalswebbsidor. Behöver du upprätta ett avtal mellan dig och din partner så kan antigen ett samboavtal eller ett äktenskapsförord vara lösningen.

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar