Skriva gåvobrev själv för endast 295 kr

Börja här »

Det är många som faktiskt inte vet om att man med ett gåvobrev skapar trygghet för både gåvogivare och gåvomottagare. Med ett gåvobrev så kan också oklarheter undvikas. Men vad är det som gäller när man ska ge bort något värdefullt till sitt eller sina barn? Måste man skriva ett gåvobrev eller räcker det med en muntlig överenskommelse?

Det man kan säga är att om någon av värde ges bort till sitt barn så ses det i regel som ett förskott på arv och kommer då att avräknas från arvet i framtiden. Men med ett gåvobrev så kan du som ger bort en värdfull gåva till ditt barn bestämma att gåvan inte ska vara ett förskott på arv. Av den anledningen så ska man alltid upprätta ett gåvobrev!

6 Jul 2021

Välkommen

Detta är en webbplats med tips, råd och juridikrelaterad information om gåvobrev och hur du ska göra om du vill upprätta det på egen hand, i en e-tjänst eller med en jurist eller advokat.

Kontakt

Avtalshantering.nu
Be Advised Sweden AB
Org.nr: 556809-0616
Box 151
125 24 Älvsjö

Epost: [email protected]

Telefon: 0760-275 276

Andra avtal

Söker du efter andra avtal så kan du besöka någon av våra andra avtalswebbsidor. Behöver du upprätta ett avtal mellan dig och din partner så kan antigen ett samboavtal eller ett äktenskapsförord vara lösningen.

Nyhetsbrev

Vill du ha löpande information från oss så ska du prenumerera på vårat nyhetsbrev där vi kontinuerligt skickar ut information om vardagsjuridik

Länkar

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)